PERNIL SELECCIONAT DE QUALITAT I PROXIMITAT

NASCUT, CRIAT I ELABORAT
A TERRES DE PONENT

QUI SOM?

 

BARÓ GERMANS, S.A. és una empresa ramadera familiar, de la família dels Baró de Balaguer, també coneguts com els Baró porcaters !!

A casa nostra ens dediquem al bestiar porcí des del 1929, i ja som la tercera generació de ramaders de la família.
Produïm porcs per al consum humà, dominant tot el cicle de producció:

  • Disposem d’una granja d’Alta Selecció Genètica, amb l’especial i distingit l’Status de Sanitat Comprobada que otorga el Departament d’Agricultura i Ramaderia (D.A.R.), inscrita a l’Associació Catalana del Porcí Selecte ( A.C.P.S. de la qual en som un dels cinc únics socis que la conformen), i també inscrita a la Asociación Nacional de Criadores de Ganado Porcino Selecto (A.N.P.S.), de la qual també en som socis.

En aquesta granja hi tenim allotjats els animals de races pures, cadascun amb les seves diferents propietats característiques i particulars que els dóna la seva pròpia raça.

El Llibre Genealògic i els pedigrís dels animals de raça pura, ens els gestiona l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya anomenada I.R.T.A. ( Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries ) al seu centre de Monells (GIRONA).

  • Tenim les granges de Reproducció i Cria, totes ubicades a la meitat nord de la província de Lleida, també coneguda com les Terres de Ponent.

Amb aquests reproductors, realitzem dos creuaments, per obtenir un porc tri-híbrid que tingui les característiques que més ens interessen de cada raça, i que nosaltres considerem un porc òptim que ens aporti el que nosaltres entenem com una bona carn.

  • També disposem de les granges d’Engreix, a la meitat nord de la província de Lleida, també coneguda com les Terres de Ponent.

Aquí és on engreixem aquests porcs tri-híbrids, fins al punt que nosaltres creiem òptim d’edat i de pes per al seu sacrifici, per tal d’obtenir-ne la millor carn possible, que la destinarem al consum humà.

  • Tenim el nostre propi molí de pinso, on fem la mòlta dels cereals per produir tota la farina que mengen els nostres porcs per tal d’engreixar-se.

Aquest procés és fa al nostre molí construït el 1975, amb un sistema de mòlta per pressió i en fred, sense fer-hi cap altre tipus de procés tecnològic per tal d’obtenir-ne el pinso final.
Volem remarcar que al nostre pinso NO li apliquem processos tèrmics ni de cocció, NO li afegim greixos animals, NO li afegim melasses, NO li afegim subproductes de cap tipus, NO el granulem i NO li afegim cap altre líquid que no sigui l’OLI VEGETAL.
Aquest pinso produït per nosaltres, és una FARINA 100% d’Origen VEGETAL, per tal d’obtenir una millor qualitat de carn de porc.
Aquesta millor qualitat de carn, es tradueix en un millor gust i una millor textura de la carn i del greix, amb la gran particularitat de que són una carn i un greix més rics en Àcids Grassos saludables, especialment en OLEIC, el que, per tant, fa que sigui un aliment molt més saludable per a les persones que ho consumeixen.